Adrian Secureanu cere de frica presei să fie judecat la secret pentru delapidare de la Spitalul „Malaxa”. Avocat: „Ne este teamă să venim la Tribunal că suntem filmați!”

Fostul manager al Spitalului „Malaxa” – condamnat pentru abuz în serviciu pe fond într-un dosar și vizat pentru delapidare în altul – s-a plâns judecătorilor că îi este frică să se prezinte în instanță din cauza presei. Adrian Florin Secureanu a cerut luni, 27 februarie, secretizarea ședințelor de judecată și, în subsidiar, obligarea reprezentanților mass media, prin ordin judecătoresc, să nu mai publice niciun detaliu de la procesul în care este acuzat că a delapidat unitatea medicală 9 milioane de lei.

Două dosare are pe rolul instanțelor Adrian Secureanu, fost manager al Spitalului Malaxa: unul în apel (cu pronunțarea definitivă pe 7 martie), după ce a fost condamnat pentru abuz în serviciu la 5 ani și 10 luni de pușcărie, iar altul încă pe fond (termen: 20 martie), pentru delapidarea aceleiași unități medicale.

Judecătorul Vlad Andriescu de la Tribunalul București – magistratul specializat în judecarea cauzelor de corupție pe masa căruia a ajuns dosarul de delapidare al lui Secureanu – voia să îl audieze la termenul de luni, 27 februarie, pe inculpatul Mihai Mesner, afaceristul „de casă” al lui Secureanu.

În dosarul de abuz în serviciu Adrian Florin Secureanu este acuzat că în calitate de manager și-a ajutat amanta – pe care o alinta „Vrăbi” – să-și opereze mama pe banii Spitalului Malaxa și pentru că și-a montat termopane la propria vilă pe banii unității medicale.

În cel de delapidare, fostul manager e acuzat de ar fi dat un „tun” de 9 milioane de lei din fondurile spitalului sub pretextul achitării unor servicii sau bunuri de care ar instituția spitalicească ar fi beneficiat, dar care s-au dovedit a fi fictive în totalitate.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*