Elena Udrea scapă necondamnată în dosarul Hidroelectrica după cinci amânări succesive: a intervenit prescripția. Paradoxal, statul îi confiscă o sumă uriașă în același proces

Curtea de Apel București a decis marți, 11 aprilie, încetarea procesului penal în dosarul Hidroelectrica, acolo unde era judecată Elena Udrea, ca urmare a apariției prescripției.

Judecătorii au pronunțat sentința pe fond în dosarul Hidroelectrica, acolo unde Udrea este acuzată de trafic de influență și spălare de bani, iar Dan Andronic (patronul EVZ) de mărturie mincinoasă, în legătura cu șpăgile date de afaceristul Bogdan Buzăianu în scopul de a scăpa de atacurile PDL.

Speța a fost închisă marți, 11 aprilie, ca urmare a deciziei CCR privind prescripția. Până acum, judecătorii au amânat pronunțarea de cinci ori, începând de la finalul anulului trecut. Între timp, s-a intrat în zona intervalului de timp în care intervine prescripția.

Pe de altă parte, deși n-a găsit-o vinovată, instanța a decis confiscarea unei sume totale de 3,4 milioane de euro de la Elena Udrea.

Elena Udrea este deja în închisoare, condamnată definitiv în dosarul Gala Bute la 6 ani de detenție pentru luare de mită. În acest caz, Înalta Curte de Casație și Justiție a ținut cont de decizia CJUE din 21 decembrie 2021, potrivit căreia în dosarele cu fonduri europene și corupție nu trebuie să țină cont de deciziile CCR privind așa zisa nelegală compunere a completurilor de 3 și 5 judecători de la ÎCCJ, dacă există riscul prescrierii faptelor, arată G4 Media.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*