I-a luat apartament cu banii jos fiicei lui: Nu cu mită, ci printr-un turc și o bunică

Tudor Pendiuc, condamnat pe fond la 8 ani de închisoare în Dosarul Publitrans, a fost audiat în apel, în fața instaței care va pronunța decizia definitivă.

Fostul edil s-a întins la povești până în punctul în care trebuia să dea detalii despre mită, episod pe care l-a negat expeditiv. Totuși, Pendiuc a trebuit să explice în ce condiții și-a cumpărat fiica lui un apartament de 130.000 de euro în numerar și așa a ajuns la a relata o poveste cu un turc și o bunică.

Fostul primar al Piteștiului urca scările Curții de Apel București, miercuri, 21 septembrie, cu expresia resemnată unui Sisif care din 2015 încoace tot trage de un proces pe rolul instanțelor, cu excepția că Pendiuc se bucură când lucrurile se rostogolesc în același punct.

Până la termenul de azi, Tudor Pendiuc a recuzat completul de judecată, a invocat prescripța faptelor, iar la ultima înfățișare avocații lui au cerut un supliment de expertiză, deși se știe din dezbaterile anterioare că autobuzele pe care le-a achiziționat valorează cât un morman de fier vechi.

Cu toate astea, fostul primar al Piteștiului n-a scăpat de audierea în calitate de inculpate. Trei ore a vorbit Tudor Pendiuc în fața judecătoarelor Maria Cristina Cristea și Cristina Grecu, iar dacă acestea nu l-ar fi întrebat despre faptele de luare de mită, el n-ar fi suflat o vorbă, ci ar fi continuat să vorbească despre procedurile din Primărie, de parcă ar fi fost invitat să țină o prelegere de administrație publică.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*