Un judecător critică dur polițiștii și procurorii care au vrut să închidă un dosar

Un judecător din Alba critică polițiștii și procurorii care nu ar fi fost în stare să identifice autorul unei infracțiuni de înșelăciune pe internet. Magistratul susține că anchetatorii sunt slab pregătiți pentru a cerceta astfel de fapte.

Procurorul, pe baza cercetărilor efectuate de polițiști, a decis să renunțe la urmărirea penală într-u caz de efectuare de operațiuni în mod fraudulos.

Plângerea a fost depusă în iulie 2021 de către un tânăr care a reclamat că, în urma unei discuții purtate pe WhatsApp cu o persoană necunoscută, a urmat un link pentru a primi o sumă de bani, însă i-a fost retrasă din cont suma de 250 euro. Anterior, acesta și-a introdus datele bancare pe site-ul trimis de infractor și a confirmat transferul de bani către contul respectiv. La final și-a dat seama că a fost înșelat și a depus plângere la poliție.

După un an, autorul faptei nu a putut fi identificat, motiv pentru care procurorul a decis închiderea dosarului. Pentru ca acest lucru să se întâmple efectiv era nevoie și de acceptul unui judecător.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*