Afacerist și fost șef la Fisc, pușcărie în Dosarul Cuprom!

Afaceristul Horia Simu și fostul vicepreședinte al Fiscului, Șerban Pop, au primit câte 4 ani de pușcărie pentru că faptele lor – de cumpărare, respectiv trafic de influență – deoarece „au adus atingere imaginii justiției” și au știrbit „prestigiul şi încrederea de care trebuie să se bucure procurorii în exercitarea funcţiei lor”.

Judecătorii Curții de Apel București explică în motivarea deciziei de condamnare – consultată de Ziare.com – de ce Simu și Pop trebuie să stea după gratii, cum de nu s-a împlinit termenul de prescripție în dosarul celor doi și de ce afaceristul nu scapă de pușcărie nici după ce a făcut denunț.

Trebuie reamintit că Horia Simu și Șerban Pop s-au ales cu aceleași pedepse și la Înalta Curte, în timp ce fosta șefă a DIICOT Alina Bica a fost achitată. Dosarul a fost declinate de ICCJ la Curtea de Apel, instanță care a rejudecat cauza – fără Bica, de această dată – iar pe data de 15 septembrie a pronunțat decizia pe fond. Astfel, dosarul va ajunge din nou la Înalta Curte, în apel.

Horia Simu a fost găsit vinovat și de această dată că i-a dat bani lui Șerban Pop – pe vremea când era vicepreședinte ANAF, cu relații la DIICOT în virtutea calității sale de avocat – pentru a-l scăpa pe afacerist de Dosarul Cuprom.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*