Hotărâre scandaloasă în justiție. Liderii unei rețele de cerșetorie, care acționa în țări din vestul Europei, condamnați la închisoare cu suspendare

O hotărâre judecătorească scandaloasă a fost pronunțată recent la o instanță de judecată din România. Doi artizani ai unei rețele de cerșetori în țări din vestul Europei, tată și fiică, au fost condamnați la doar 3 ani de închisoare cu suspendare, după ce la instanța de fond au primit peste 7 ani cu executare.

Hotărârea definitivă a fost pronunțată la Curtea de Apel Alba Iulia pe 21 decembrie 2022. Cei doi inculpați principali, Novăcel Novac G. și Maria D., fuseseră condamnați de Tribunalul Sibiu la câte 7 ani și 2 luni de închisoare pentru patru fapte de trafic de persoane. În apel, a fost schimbată încadrarea juridică într-o singură faptă de trafic de persoane în formă continuată și s-a aplicat fiecăruia pedeapsa de 3 ani de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 4 ani. În total, anchetatorii au identificat 10 victime, dar doar patru au devenit părți vătămate în dosar.

”Curtea consideră că soluția pronunțată de judecătorului fondului este netemeinică în privința încadrării juridice și în privința individualizării juridice a pedepselor, inclusiv sub aspectul modalității de executare a pedepselor. Așa fiind, Curtea, în cadrul ședinței publice din data de 07.12.2022, a admis cererile de schimbarea a încadrării juridice formulate de inculpații apelanți din patru infracțiuni de trafic de persoane în concurs într-o singură infracțiune de trafic de persoane în formă continuată. De asemenea, Curtea va aplica pedeapsa închisorii de 3 ani, după care va dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru fiecare inculpat”, se precizează în hotărârea instanței de apel.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*