Grevă generală în Justiție, după „marea prescripție”. Judecătorii și procurorii își suspendă activitatea cu gândul la pensiile speciale

Magistrații din mai multe instanțe și parchete din România protestează începând de miercuri, 21 iunie, față de proiectul de modificare a pensiilor de serviciu, prin amânarea cauzelor și anchetelor, o formă de încetare parțială a activității, la limita legii, deoarece n-au voie să facă grevă.

Ultima dată când magistrații au paralizat Justiția pe același motiv a fost în februarie 2020, chiar înainte de pandemie. Atunci, puterea judecătorească a convins Legislativul și Executivul să renunțe la ideea de a „umbla” la pensiile speciale ale judecătorilor și ale procurorilor.

„Pensia judecătorilor, de serviciu şi nu specială, aşa cum s-a afirmat în spaţiul public, este consacrată în legislaţia naţională încă din anul 1997, iar legiuitorul nu a oferit niciun argument rezonabil pentru a o elimina”, susțin magistrații.

Nemulțumirea a magistraților este ultima modificare a proiectului de lege referitor la pensiile speciale, mai exact impozitarea cu 15% a sumei ce depășește cuantumul salariului mediu net.

Reamintim că salariul mediu net în România este de aproximativ 4.200 de lei/lună, iar salariul mediu al unui judecător de curte de apel este de patru ori pe atâta, la care se mai adaugă sporuri și beneficii.

CONTINUAREA AICI

1 comentariu

  1. Oare sa intru si EU in Greva ?
    Am un dosar de fond funciar din anul 2010 , care se judeca pe fond in ciclul 3 trei procesual – privind obligarea Comisiei Locale sa inainteze la Comisia Judeteana de ff- „Procesul Verbal de punere in posesie incheiat in anul 2009″si toata documentatia necesara emiterii TP.( act administarativ intrat in circuitul civil)
    No,
    Ce ziceti ? E fain ca se intampla asa ceva…? Si asta nu e tot….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*