Alina Gorghiu, ministra Justiției, despre protestele magistraților: Mergem mai departe cu reforma pensiilor speciale

Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, despre protestele magistraţilor pe tema adoptării legii pensiilor speciale, că vor merge mai departe cu reforma şi că săptămâna viitoare va fi o săptămână de foc în Parlament, iar Camera Deputaţilor va vota această lege care este jalon şi responsabilitate în PNRR.

Ministra a mai spus că discuţiile cu reprezentanţii din justiţie s-ar referit la principiul ca nicio pensie nu poate să depăşească salariul, că nu se vor crea noi categorii de pensii speciale iar pensiile speciale se vor calcula pe baza principiului contributivităţii.

”Vă garantez că vom găsi soluţia echilibrată, astfel încât să avem această reglementare a pensiilor de serviciu odată pentru totdeauna tranşată. Legiferarea porneşte de la principiul care a revoltat întreaga societate şi anume că nicio pensie de serviciu nu poate să depăşească venitul obţinut în cursul perioadei de cotizare. Pe scurt, nicio pensie nu poate să fie mai mare decât salariul”, a spus ministra Justiţiei într-o intervenţie la Antena 3.

Alina Gorghiu a arătat că sunt mai multe motive care au dus la această acţiune de suspendare a activităţii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*