Proiectul privind „înghețarea” prețului polițelor RCA, timp de șase luni, retras de ASF

Tarifele ce trebuie plătite pentru încheierea unei polițe de asigurare obligatorie de răspundere civilă auto (RCA) în următoarele șase luni ar fi trebuit să nu poată depăși valorile utilizate de fiecare asigurător în parte în martie 2022, dar proiectul de hotărâre ce conținea plafonarea prețului polițelor de asigurare obligatorie, pus acum două zile în dezbatere publică, a fost retras de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Reprezentanții autorității spun că au primit mai multe observații în legătură cu proiectul pus recent în dezbatere și vor să le analizeze și, dacă se impune, să le includă într-o viitoare versiune a proiectului.

Proiectul de HG ce vizează introducerea unei soluții temporare la creșterea prețurilor la polițele RCA din ultima perioadă, inclusiv ca urmare a inflației, dar și la majorarea așteptată a acestora, în urma anunțării retragerii autorizației de funcționare a societății de asigurări Euroins România, lider de piață în ceea ce privește asigurările RCA nu apare pe ordinea de zi a ședinței Guvernului de azi, deoarece a fost retras de ASF, potrivit lui Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului.

După cum a precizat ulterior Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF, citat de digi24.ro„proiectul a fost retras ca să putem analiza toate observațiile și notele făcute cu privire la proiectul inițial. Vom face o analiză a punctelor de vedere exprimate. Fiecare parte implicată și-a făcut propria analiză pe proiect și a venit cu mai multe observații”.

La modul concret, tarifele de primă maxime pentru polițele RCA ar fi trebuit stabilite, conform proiectului inițial, de fiecare asigurător în parte, la nivelul celor practicate de aceștia la data de 1 martie 2022.

Tarifele maxime plafonate se aplicau timp de șase luni de la intrarea în vigoare a măsurii.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*