Nume grele citate în dosarul de mită al chirurgului Mircea Beuran. Lista prin care DNA încearcă să răstoarne achitarea medicului lui Iliescu și al lui Hayssam

Nume importante de la Universitatea de Medicină și de la Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti vor fi citate în procesul în care chirurgul Mircea Beuran este acuzat de luare de mită. Medicul de la Spitalul Floreasca a fost achitat de Tribunalul Giurgiu, hotărârea a fost atacată de DNA, iar decizia definitivă va fi pronunțată de Curtea de Apel București.

Procurorii DNA l-au acuzat pe chirurgului Mircea Beuran că ar fi primit de la un alt medic, Carmen Haiducu (martor în dosar), bani şi bunuri în valoare de peste 10.000 de euro, în schimbul numirii într-un post de asistent universitar la UMF „Carol Davila”.

De numele lui Mircea Beuran se leagă un scandal din 2019, când o pacientă i-a luat foc pe masa de operație, înainte de o intervenție chirurgicală pe care acesta o coordona. Femeia a suferit arsuri pe 40% din suprafața corpului și a murit la câteva zile de la incident. Mai mult, camarele de supraveghere din sala de operație au arătat că dr. Mircea Beuran „pregătea” pacienta pentru intervența chirurgicală cu ceasul pe mână.

Medicul Mircea Beuran a avut de-a lungul carierei numai pacienți VIP, de la Ion Iliescu la Omar Hayssam.

În procesul de luare de mită, fosta secretară a medicului Mircea Beuran, Rodica Turtoriu, precum și șefa Direccției Resurse Umane de la Uiversitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Cornelia Lupu, vor fi audiate în calitate de martori la termenul din 21 martie.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*