Gabriel Oprea, singurul care se bucură că dosarul coloanei oficiale a prins viteză. Procesul morții polițistului Bogdan Gigină s-ar putea finaliza pe 31 mai

Procesul în care Gabriel Oprea a fost achitat pentru ucidere din culpă a prins „viteză” și, de unde mergea cu „frâna de mână trasă”, acum se îndreaptă vertiginos spre un final previzibil, acela de confirmare a soluției instanței de fond. Dezbaterile finale ar putea avea loc pe date de 31 mai, fără ca patronul firmei care a săpat groapa în care a murit polițistul Bogdan Gigină să apuce să își demonstreze nevinovăția, dar și fără ca procurorii să arate de ce Gabriel Oprea a fost achitat în mod greșit.

Judecătorii de la Curtea de Apel București au respins luni, 8 mai, toate cererile de probe formulate atât de către Petre Mazilu – cel pe care instanța de fond l-a găsit unicul vinovat pentru moartea polițistului Bogdan Gigină –, cât și pe cele cerute de reprezentantul Parchetului, care atacase cu apel achitarea lui Gabriel Oprea.

DNA solicitase la a doua înfățișare a părților în apel citarea a 15 martori și audierea fostului ministru de Interne pentru a dovedi că „greșita achitare” a lui Gabriel Oprea.

Avocatul lui Petru Mazilu – patronul SC General MPM Impex SRL, condamnat la 2 ani și 8 luni cu suspendare – solicita 10 adrese către diverse instituții din subordinea MAI, realizarea unei noi expertize tehnice, precum și reaudierea tuturor martorilor.

Judecătorii le-au respins cererile „din scaun” și au acordat următorul termen pentru data de 31 mai când, în lipsa altor chestiuni de dezbătut, ar putea fi ultimul termen de judecată.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*