Dan Diaconescu, trimis să strângă articolele de presă prin care l-au „vătămat” 24 de redacții. Instanța: „Pârâții nu știu de ce au fost chemați în judecată!”

Avocații lui Dan Diaconescu au cinci zile la dispoziție începând de marți, 9 mai, să depună în instanță toate articolele prin care jurnaliștii i-ar fi încălcat drepturile atunci când au dat publicității, pe surse, stenogramele discuțiilor pe care fostul patron al OTV le-a purtat cu o adolescentă. Este vorba de interceptările în care fostul patron OTV îi cerea unei minore să îi găsească „o virgină”, pe care o atenționa că a rămas „fără baloane din alea” și căreia îi spunea că nu poate merge el să „cumpere așa ceva”.

Dan Diaconescu – unul dintre puținii jurnaliști din România care are în „palmares” o condamnare pentru șantaj de presă – a chemat în instanță, în cadrul unui proces civil, 24 de pârâți (firme și redacții), supărat că presa a dat publicității stenogramele interceptărilor din dosarul în care este acuzat de sex cu minore și folosire a prostituției infantile.

Fostul patron OTV riscă pentru respectivele acuzații o pedeapsă cu două cifre, mai ales că e recidivist.

Dan Diaconescu a susținut că este „total nevinovat” și că stenogramele în care el se interesa despre „o fată virgină” ar fi „trunchiate şi montate”. El acuză presa de „linșaj mediatic” și că respectivele stenograme au fost publicate ilegal.

Cel care a făcut mii de episoade cu „Dosarul Elodia” și milioane de euro din presa de scandal n-a fost prezent la Judecătoria Sectorului 1, dar și-a trimis avocații.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*