Verdict în cazul elevei umilite la BAC: ”Cu permisul te legitimezi la mă-ta, proasto!”

Profesorul universitar care a jignit o elevă pentru că s-a prezentat la examenul de Bacalaureat cu permisul de conducere în loc de buletin a fost condamnat definitiv la patru luni de închisoare cu suspendare. Bărbatul judecat pentru purtare abuzivă era președinte al unei comisii de examinare de la BAC.

Incidentul a avut loc în 2017 la Colegiul Tehnic din Rădăuți. Eleva și-a pierdut buletinul cu câteva zile înainte de proba la Matematică, astfel că a folosit permisul de conducere ca să se legitimeze. Mai mult, explicase deja anterior situația unui membru al comisiei de supraveghere, care i-a transmis că este în regulă.

Cu toate acestea, președintele Comisiei de Examinare, profesorul universitar Cornel Velescu, din Timișoara, s-a dus în sală și a încercat să o scoată pe elevă cu forța din examen. „Du-te la mă-ta după buletin, nesimţito”; „Cu permisul de conducere te legitimezi acasă la mă-ta, proasto!”; „Du-te în …. mă-tii, nesimţito”, sunt cuvintele pe care președintele Comisiei de Examinare i le-a adresat elevei, relatează Adevărul.

„După ce a fost convinsă să iasă din sala de examen, una din profesoarele supraveghetoare a adus de la dosar o copie după cartea de identitate, însă pe hol, inculpatul a continuat să-i adreseze injurii și cuvinte jignitoare. Profesoarele supraveghetoare care erau de față l-au convins să o lase să susțină proba, iar după susținerea probei i s-a cerut de către membrii comisiei să dea o declarație cu privire la cele întâmplate”, se arată în rechizitoriu.

Eleva l-a dat în judecată pe profesor, care a fost condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare și daune morale de 5.000 de lei.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*