Gabriel Oprea, contrazis de propriile ordine de ministru, la final de proces, pentru moartea polițistului Bogdan Gigină. Verdictul va fi anunțat pe 30 iunie

Curtea de Apel București va pronunța pe data de 30 iunie decizia definitivă în dosarul în care Gabriel Oprea este acuzat de ucidere din culpă în legătură cu moartea agentului de poliție rutieră Bogdan Gigină, pe data de 20 octombrie 2015. La final de proces, Gabriel Oprea s-a declarat „total nevinovat”, Petre Mazilu a spus că nu înțelege de ce el și firma lui au fost condamnați, iar avocații familiei Gigină l-au prins cu minciuna pe Gabriel Oprea și au arătat că la ordinele fostului ministru de Interne s-au constituit dispozitive de însoțire cu motocicliști.

Șase ore au durat miercuri, 31 mai, dezbaterile finale din dosarul în care Gabriel Oprea a fost achitat pe fond pentru ucidere din culpă, în timp ce Petre Mazilu și firma lui, MPM General Impex SRL au fost găsiți vinovați.

Un complet al Curții de Apel București – format din judecătorii Alina Petronela Moșneagu (președinte), Florin Bogdan Voinescu și Cătălin Toma Răineanu – va anunța decizia definitivă pe data de 30 iunie.

Procurorii DNA au cerut o pedeapsă cu executare pentru Gabriel Oprea și Petre Mazilu, în timp ce avocații lor au solicitat achitarea pe motiv că „fapta nu există”.

În ultimul cuvânt, Gabriel Oprea a declarat:

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*