Cum l-a băgat la pușcărie pe Adrian Secureanu decretul de instituire a stării de urgență în pandemie. Instanța: „Cursul prescripției a fost suspendat”

Fostul manager al Spitalului „Malaxa”, Adrian Florin Secureanu, a ajuns la pușcărie pentru abuz în serviciu, după ce judecătorii au constatat că decretul prezidențial din 2020 prin care a fost instituită starea de urgență în România la începutul pandemiei a întrerupt termenul de prescripție al faptelor, ancheta penală în perioada 16.03.2020 -14.05.2020 fiind suspendată sub amenințarea noului coronavirus. Astfel, din mai 2020 a început să curgă un nou termen de prescripție, de 8 ani, care nu s-a împlinit nici în „lumina” deciziilor CCR.

Fostul manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost condamnat definitiv luni, 8 mai 2023, la 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Inițial, pe data de 14 aprilie 2022, Tribunalul București îl condamnase pe Secureanu în acest dosar la 5 ani și 10 luni de închisoare pentru mai multe fapte de abuz în serviciu, Ziare.com prezentând aici argumentele judecătorului fondului.

Secureanu a fost trimis în judecată în septembrie 2020, acuzat că a făcut plăți nelegale către o firmă care a vândut spitalului produse fictive sau la suprapreț.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*