FOTO. Vamba, acuzat de trafic de droguri în mai multe dosare, află mâine dacă rămâne în arest

Magistrații Tribunalului Satu Mare se vor pronunța marți, 31 mai, într-un dosar de trafic de droguri în care sunt cercetate cinci persoane, printre care și cunoscutul sătmărean Vamba, vizat în mai multe dosare. Mai exact, magistrații vor decide dacă Vamba va rămâne în arest instituționalizat sau va ajunge în arest la domiciliu. 

Reamintim că în data de 20 aprilie 2022 a avut loc o acțiune de amploare a Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism în județul Satu Mare. Astfel, polițistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare au efectuat zeci de percheziții.

A fost vizată o grupare infracțională specializată în traficul de droguri de risc și de mare risc, precum și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. Au fost efectuate un număr de 39 percheziții domiciliare pe raza județelor Satu Mare și Maramureș.

La acea dată, un număr de cinci persoane au fost duse de procurorii DIICOT cu propunere de arestare preventivă în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare. Singurul care a ajuns în arest preventiv pentru 30 de zile a fost B. Sandor (Vamba), în timp ce G. Răzvan, S. Mark, O. Paul și B. Ioan au fost plasați în arest la domiciliu.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost ridicate și indisponibilizate următoarele bunuri: 650 grame muguri de cannabis, 120 grame substanță cristalină – 4MMC (cristal), 10 grindere, 1 pistol cu gaze supus autorizării, sumele de 8.000 de lei, respectiv 240.000 de euro în bancnote false.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*