Fost manager de spital și-a pus termopane la vila mov pe banii spitalului

Faptele de abuz în serviciu comise de Adrian Secureanu pe vremea când era manager la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” – printre care și acelea de a-și monta termopane la propria vilă pe banii unității medicale – sunt de o gravitate deosebită și denotă „perseverență din partea inculpatului”.

Detaliile se regăsesc în motivarea deciziei prin care „cavalerul” de Malta Adrian Secureanu a primit, pe fond, o pedeapsă de 5 ani și 10 luni de pușcărie.

Două dosare are pe rolul instanțelor Adrian Secureanu, fost manager al Spitalului Malaxa: unul în apel (termen: 26 septembrie), după ce a fost condamnat pentru abuz în serviciu, iar altul încă pe fond (termen: 5 septembrie), pentru delapidarea aceleiași unități medicale.

Ziare.com prezintă extrase din motivarea condamnării pe fond a lui Adrian Secureanu, pronunțată de Tribunalul București pe data de 14 aprilie 2022.

„La stabilirea naturii și duratei pedepselor și a modalității de executare se va ține seama de modul de comitere a faptelor descris anterior la pct.1-4, dar și de starea de pericol pentru valorile sociale ocrotite – faptele prezintă un grad sporit de pericol social, atât abstract, ilustrat de natura și limitele de pedeapsă prevăzute de lege pentru aceste infracțiuni (închisoarea de la 2 ani și 8 luni la 9 ani și 4 luni), cât și concret, având în vedere modalitatea în care au acționat, pe parcursul unui interval de timp de mai mulți ani, ceea ce denotă perseverență din partea inculpatului (Secureanu Florin Adrian – n.r.), acestuia fiindu-i imputat un cumul de infracțiuni de abuz în serviciu (cinci), unele dintre ele în formă continuată. De asemenea, instanța va avea în vedere și cuantumul ridicat al prejudiciului cauzat Spitalului Clinic (Nicolae Malaxa – n.r.), precum și împrejurarea că acesta nu a fost acoperit integral până în prezent”, se arată în motivarea deciziei pe fond.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*