Evazionistul George Copos cere reabilitarea judecătorească. Instanța îl ia „la bani mărunți” înainte de pronunțare

Omul de afaceri George Copos trebuie să producă dovada că a achitat toate prejudiciile din dosarele de evaziune fiscală în care a fost implicat de-a lungul vremii, înainte ca Tribunalul București să dezbată cererea sa de reabilitare judecătorească. Instanța face demersuri pe lângă ANAF pentru a vedea dacă odată celebrul patron al lanțului de magazine Ana Electronic mai are sau nu datorii.

George Copos – condamnat în două mega-dosare de evaziune acum un deceniu, Dosarul Loteria I și Dosarul Transferurilor, – cere pe rolul Tribunalului București reabilitarea judecătorească, adică vrea să i se șteargă din cazier faptele penale pentru care a fost trimis la pușcărie.

Din condamnările de 4 ani (Transferurile), respectiv 3 ani și 8 luni (Loteria I), Copos a ispășit doar 1 an și 1 lună de pușcărie, apoi a fost eliberat condiționat în primăvara anului 2015.

Acum, Copos vrea să i se șteargă din cazier condamnările. Potrivit art. 166 Cod penal „condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanţă, după împlinirea următoarelor termene: a) 4 ani, în cazul condamnării la pedeapsa închisorii mai mare de 2 ani, dar care nu depăşeşte 5 ani”.

Există, însă, 2 condiții condiții impuse de lege pentru a obține reabilitarea.

Potrivit art 168, cererea de reabilitare judecătorească se admite dacă cel condamnat întruneşte următoarele condiţii:

  • nu a săvârşit o altă infracţiune în intervalul de timp prevăzut în art. 166;
  • a achitat integral cheltuielile de judecată şi şi-a îndeplinit obligaţiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare, afară de cazul când acesta dovedeşte că nu a avut posibilitatea să le îndeplinească sau când partea civilă a renunţat la despăgubiri.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*