Contabila care a falsificat sute de semnături pentru a încasa credite de milioane de lei. Cum a scăpat de închisoare

O fostă contabilă care a falsificat sute de semnături și a încasat credite în valoare totală de aproape 6 milioane de lei de la o casă de ajutor reciproc din orașul Abrud, județul Alba, a scăpat de închisoare cu executare cu ”ajutorul” Curții Constituționale.

Femeia în vârstă de de 64 de ani a fost judecată, într-un al doilea dosar, pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Aceasta a falsificat mai multe semnături, inclusiv pe cea a fiicei sale, care era angajată și ea la casa de ajutor reciproc.

Potrivit rechizitoriului, Aneta D. a întocmit şi semnat în fals, în numele directorului de sucursală, a fiicei sale și a persoanei vătămate în cauză, un referat prin care a supus aprobării un împrumut în valoare de 150.000 lei, care trebuia rambursat într-o perioadă de zece ani.

Mai mult, a falsificat şi semnăturile unor persoane care au fost prezentate drept giranţi. Femeia a luat banii în 2016, apoi nu a mai plătit ratele, motiv pentru care instituția de creditare s-a îndreptat împotriva giranților, care nu știau nimic despre acest lucru.

La instanţa de fond, contabila a primit 10 luni de închisoare pentru înşelăciune şi 5 luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată. Fiind la a doua condamanare penală, instanţa a decis să contopească toate pedepsele, rezultând o sentinţă de 3 ani şi 5 luni de închisoare în regim de detenţie.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*