Partenerii de afaceri ai lui Liviu Dragnea de la Tel Drum, condamnați la închisoare cu suspendare pentru fraudă din fonduri europene

Trei directori ai companiei Tel Drum – despre care DNA susţine că era controlată de Liviu Dragnea – au fost condamnaţi vineri de Tribunalul Bucureşti la câte trei ani închisoare cu suspendare, într-un dosar privind fraude cu fonduri europene, cu prejudiciu de aproape un milion de euro.

Este vorba de Petre Pitiş, Mircea Vişan şi Florea Neda, care au primit trei ani cu suspendare şi efectuarea a 120 de zile muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Alexandria sau Primăriei comunei Nanov. Aceeaşi pedeapsă a primit şi Ion Florian, reprezentant al firmei WFA Impex SRL.

În acelaşi dosar, compania Tel Drum a fost condamnată la plata unei amenzi penale de 240.000 lei pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al UE sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei.

În plus, Tel Drum are interdicţia de a participa la proceduri de achiziţii publice pe o perioada de 2 ani. Aceleaşi dispoziţii au fost aplicate şi în cazul firmei WFA Impex SRL – amendă de 240.000 lei şi interdicţii la licitaţii publice pe o perioadă de doi ani.

Pe de altă parte, tribunalul a admis acţiunea civilă exercitată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi a dispus obligarea în solidar a inculpaţilor şi a celor două firme la plata prejudiciului de 4.849.375 lei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*