Emoții pentru Ana Maria Pătru în dosarul de trafic de influență. Fosta șefă a AEP va fi întrebată despre banii primiți de la „regina softurilor”, Irina Socol

Fosta șefă a Autorității Electorale Permanente (AEP), Ana Maria Pătru, va fi audiată la Tribunalul București vineri, 31 martie, ora 12.00, la Tribunalul București, acolo unde este judecată pentru trafic de influență în legătură cu rezolvarea problemelor firmei Siveco, patronată de Irina Socol, căreia i-ar fi pretins suma de 1 milion de euro, din care procurorii DNA spun că ar fi primit 600.000, în 3 tranșe. După audierea Anei Maria Pătru, instanța ar putea închide cercetarea judecătorească, acordând avocaților și procurorului cuvântul pe fond.

Denunțătoarea Anei Maria Pătru din acest dosar este chiar Irina Socol, care tocmai a fost reabilitată de instanță, pe 19.12.2022, după o condamnare definitivă de 2 ani și 6 luni cu suspendare (3 ani și 6 luni cu executare la fond), pentru evaziune prin tranzacții fictive cu un prejudiciu de 3 milioane de euro. Irina Socol este supranumită „regina softurilor” după ce firma ei, Siveco, a avut mai multe contracte cu statul.

În primul dosar, Ana Maria Pătru a fost achitată definitiv pe 7 octombrie 2020. Era acuzată că ar fi luat 210.000 euro de la patroana Siveco Irina Socol, în 2009, pe vremea când era vicepreședinte al AEP, în schimbul derulării unui contract. Tot atunci Pătru ar fi primit un autoturism Land Rover de 15.000 de euro de la reprezentanții Siveco, dar pe parcursul cercetării judecătorești ea a susținut – iar judecătorii au crezut-o – că bolidul de lux era un cadou de la Mihai Cernăianu, un bărbat care se îndrăgostise de ea.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*