Ani grei de închisoare pentru un activist de mediu care a lăsat un om paralizat pe viață. Victima va primi daune de 800.000 de euro

Un activist de mediu care a accidentat grav un om de afaceri, peste care a trecut cu mașina, a fost condamnat definitiv pentru tentativă de omor.

Sentința definitivă pentru Alin Constantin Andrioni a fost dată în 28 martie, la Curtea de Apel Alba Iulia. Între timp, bărbatul a fugit din țară, fiind dat în urmărire. Fapta pentru care a fost condamnat s-a petrecut în 2015, în urma unor proteste organizate de acesta, alături de mai mulți activiști de mediu.

În data de 24 mai 2015, aceștia protestau împotriva construirii a două microhidrocentrale pe Râul Alb din Munţii Retezat, în zona comunei Sălaşu de Sus. La un moment dat, omul de afaceri a venit cu mai mulți localnici pentru a-i scoate afară de pe terenul său. Atunci, în timpul unei altercații, Androni a trecut cu mașina peste omul de afaceri, cel din urmă fiind grav rănit, acesta rămânând paralizat.

”Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a stabilit faptul că, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din oraşul Haţeg, s-a deplasat, împreună cu alte patru persoane (reprezentanţi ai unui O.N.G. de mediu) pe raza satului Coroeşti, cu intenţia de a se documenta cu privire la construirea unei micro-hidrocentrale.

CONTINUAREA AICI

1 comentariu

  1. 1. Nu a fost nicio tentativa de omor ci act de terorism. Asa se traduce legal omorul ideologic ca act de terorism, iar inchisoarea era pe viata nu gluma de 6 ani. 2. ONG-ul respectiv introdus URGENT pe lista organizatiilor teroriste si interzis. 3. Euro INS sa faca regresie pe persoana fizica si pana la stat in judecata. Nu scrie in nicio polita asigurare de omor voluntar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*