Mamă judecată pentru că a mințit ca să își apere fiul infractor. De ce a fost declarată nevinovată femeia

O femeie din județul Argeș, trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă, cu acuzația că a mințit într-un dosar în care fiul său a fost cercetat pentru fals și înșelăciune, a fost declarată nevinovată pentru că femeii nu i s-a spus că are dreptul să nu depună mărturie.

Judecătoria Topoloveni a pronunțat o primă sentință într-un dosar de mărturie mincinoasă în care a fost trimisă în judecată o femeie acuzată că, în cadrul unui proces penal, a mințit în favoarea fiului său. Istoria acestui caz începe în august 2016, când Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că un bărbat a falsificat mai multe acte pentru a pune mâna pe averea unui bărbat care a murit și cu care mama sa avusese o relație extraconjugală.

După ce s-a confirmat că documentele erau false, autorul falsurilor a fost trimis în judecată. În timpul procesului a cerut ca mama sa să fie audiată ca martor. Femeia a declarat că „a fost prezentă când s-a semnat actul de întreţinere, l-a împrumutat pe defunct cu suma necesară pentru întocmirea actului notarial (300-400 de lei), a condus autoturismul cu care defunctul şi fiul său s-au deplasat la notariat şi apoi a văzut în mod direct actul întocmit şi conţinutul acestuia, întrucât l-a luat din mâna copilului şi a văzut semnăturile”.

În urma expertizelor din dosar s-a stabilit că „această declaraţie s-a aflat în contradicţie evidentă inclusiv cu probele ştiinţifice administrate în dosar”, iar fiul femeii a fost condamnat la patru ani și 10 luni de închisoare cu executare pentru fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă de înşelăciune (două fapte). În plus, femeia a fost trimisă în judecată pentru mărturie mincinoasă.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*