Elevii vor la școală fizic și sunt dezamăgiți față de felul în care guvernanții tratează apariția valului 5 COVID: trei localități din județul Satu Mare cu peste 3 la mie

“La momentul de față, este total inoportună suspendarea cursurilor și trecerea în scenariul online la nivelul întregii țări. De aceea, solicităm Ministerului Educației și Ministerului Sănătății introducerea unui algoritm de calcul care să stea la baza deciziei privind modul în care se vor desfășura orele de curs, care să cuprindă mai mulți parametri: vaccinarea elevilor și a profesorilor, incidența din localitate, supraaglomerarea claselor, posibilitatea testării rapide în școală, infrastructura (măști, dezinfectant, distanțare fizică)”, susține Consiliul Național al Elevilor.

În acest sens, Consiliul Național al Elevilor reiterează poziția structurii privind nevoia de a descentraliza scenariul de funcționare a școlilor, având în vedere că există localități în care rata de incidență este egală cu zero.  Totodată, reprezentanții elevilor își exprimă dezamăgirea față de modul în care guvernanții tratează situația actuală, generată de apariția valului 5 al pandemiei de COVID-19, având în vedere că în urmă cu scurt timp autoritățile au anunțat că nu vor exista teste pe bază de salivă pentru elevi nici în această săptămână.

Azi, 10 ianuarie 2022 s-a observat o creștere de aproape 10 ori a numărului localităților în care rata de incidență a sărit de 3 la mie, într-o singură săptămână. În acestea școala rămâne deschisă pe baza ratei de vaccinare a profesorilor.

Lista comunelor din județul Satu Mare cu peste 3 la mie rata de incidență:

 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*