De ce a decis judecătorul să revoce anularea vizei lui Novak Djokovic

Motivul pentru care anularea vizei a fost revocată este că guvernul a recunoscut că nu i-a acordat suficient timp lui Djokovic, după ce l-a notificat cu privire la intenția de a-i anula viza, pentru a vorbi cu alte persoane și a oferi un răspuns pe deplin documentat, arată monitoruljustiției.ro.

Cu toate acestea, ministrul imigrației, Alex Hawke, poate acum să intervină personal și să decidă să îi anuleze oricum viza din motive complet noi. Dacă acest lucru se va întâmpla, ar putea ajunge din nou în instanță, deoarece Djokovic riscă să i se interzică accesul în Australia timp de trei ani, dacă ministrul decide să anuleze viza. În minuta citită de judecătorul Anthony Kelly se menționează faptul că Djokovic a avut timp până la ora 8.30, ora până la care a fost reținut inițial, să răspundă la notificarea de anulare a vizei sale, însă decizia a fost luată la ora 7.42.

În timp ce fanii lui Novak Djokovic sărbătoreau deja, avocatul guvernului ar fi afirmat, conform The Guardian, că ministrul imigrației va lua în considerare folosirea unei puteri separate pentru a-i anula viza. De altfel, secțiunea 133C(3) din Legea australiană privind migrația, îi permite lui Alex Hawke să anuleze viza, motivele fiind presupusa amenințare la adresa sănătătii publice, deoarece sârbul nu este vaccinat sau pur si simplu pentru că ,,titularul vizei nu îl convinge pe ministru că motivul anulării vizei nu există”, în consecință acesta poate decide că anularea ei ar fi în interesul publicului.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*