Elena Udrea și Ioana Băsescu, decizie definitivă a ÎCCJ în dosarul finanțării campaniei din 2009 a lui Traian Băsescu

Este vorba despre dosarul cu privire la finanțarea electorală a campaniei lui Traian Băsescu din 2009. Elena Udrea este acuzată în acest dosar de instigare la luare de mită şi spălare de bani, în timp ce Ioana Băsescu este acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălare de bani.

Avocații Elenei Udrea au cerut Înaltei Curți de Casație și Justiție încetarea procesului penal în dosarul privind finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu în alegerile prezidențiale din anul 2009, pe motiv că faptele s-au prescris.

Procesul durează de 6 ani,  dosarul fiind trimis în instanță de către procurorii DNA în mai 2017. Instanța de fond le-a condamnat pe Elena Udrea la 8 ani de închisoare și pe Ioana Băsescu la 5 ani.

În rechizitoriul DNA se arată că ”în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni de corupţie, delapidare şi evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală”.

Decizia de astăzi vine după patru  amânări a pronunțării sentinței, hotărârea de astăzi, dacă nu va fi amânată din nou,  fiind definitivă.

A mai primit pedeapsă cu executare Gheorghe Nastasia (6 ani de închisoare). Cu suspendare au fost condamnați Victor Tarhon, fost președinte CJ Tulcea (4 ani) și Silviu Wagner, fost director Oil Terminal (3 ani).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*