Sorin Susanu a câștigat procesele cu Horia Constantinescu, președintele ANPC. Instanţa a decis că Susanu a fost hărţuit

Magistrații de la Judecătoria Brașov, Tribunalul Covasna și Curtea de Apel Mureș au decis desființarea tuturor actelor prin care acesta fost eliberat din funcție. Instanța a constatat că Sorin Susanu a fost hărțuit de Horia Constantinescu, șeful ANPC, care ar fi comis ilegalități pentru a-l îndepărta de pe post.

Tribunalul Covasna „admite în parte cererea formulată de reclamantul Susanu Claudiu Sorin, în contradictoriu cu pârâţii Autoritatea Naţională Pentru Protecţia Consumatorilor şi Horia Miron Constantinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale Pentru protecţia Consumatorilor. Anulează Ordinul nr. 501/15.06.2022 emis de Preşedintele ANPC, raportul preliminar CD 144/14.06.2022 întocmit de Comisia de Disciplina şi sesizarea înregistrata la Comisia de Disciplina cu nr.CD 145/14.06.2022 formulată de către Corpul de Control al Preşedintelui ANPC. Anulează actul administrativ având numărul de ieşire ANPC 5901/01.07.2022, reprezentat de răspunsul la plângerea prealabilă.

Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de reclamant împotriva pârâţilor pentru repararea pagubei produse şi a prejudiciului moral suferit. Obligă pârâţii ANPC şi preşedintele ANPC, în solidar, la plata către reclamant a sumei de 11.950 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, recursul urmând să fie introdus la Tribunalul Covasna.”

Curtea de Apel Mureș „respinge, ca nefondat, recursul formulat de ANPC(cu datele de identificare), împotriva Sentinţei nr. 710/4.10.2022 pronunţate de Tribunalul Covasna, secţia civilă în dosarul nr.2147/62/2022. Admite recursul declarat de Horia Miron Constantinescu, Preşedinte al ANPC (cu datele de identificare şi domiciliul procesual ales) împotriva aceleaşi sentinţe. Casează, în parte, sentinţa recurată şi, rejudecând cauza în limitele casării: Obligă pârâţii ANPC şi preşedintele ANPC în solidar la plata către reclamantul SUSANU SORIN CLAUDIU (cu datele de identificare şi domiciliu procesual ales) a sumei de 8950 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată parţiale în primă instanţă. Menţine, în rest, dispoziţiile sentinţei atacate.

Obligă pârâta ANPC la plata către reclamant a sumei de 2500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Respinge cererea reclamantului de obligare a preşedintelui ANPC la plata cheltuielilor de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, astăzi 29.05.2022.”

„În acest moment, eu sunt suspendat în baza unui alt proces, pe motiv că aș fi avut comportament abuziv. Practic, eu nu am cerut nimic, nici despăgubiri, ci să se analizeze legalalitatea acelor documente, iar totul a avut un substrat de altă natură. Mă bucur că, încă o dată, s-a demonstrat că am avut dreptate și că deciziile și măsurile luate împotriva mea sunt ilegale și, cel mai probabil, au fost realizate cu scopul de a se obține anumite interese de natură personală sau de grup, atât din punct de vedere economico-financiar, cât și politic”, a precizat, pentru newbv.ro, Sorin Susanu.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*