Elena Udrea rămâne în pușcărie, după ce judecătorii i-au respins cererea de suspendare a executării pedepsei

Elena Udrea rămâne în închisoare, după ce judecătorii curții supreme i-au respins miercuri, 29 iunie, cererea de suspendare a executării pedepsei de 6 ani de închisoare din Dosarul Gala Bute.

Fostul ministru al Turismului mai are o șansă de a „răsturna” situația în favoarea ei abia la toamnă, când judecătorii vor dezbate recursul în casație declarat împotriva condamnării definitive din 2018. Udrea e în pușcărie pentru că a pierdut și o contestație în anulare împotriva aceleiași decizii.

„309/1/2019

I. Respinge cererea formulată de recurenta condamnată Udrea Elena Gabriela privind suspendarea executării deciziei penale nr. 93 din data de 5 iunie 2019 pronunţată de Completul de 5 Judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în dosarul nr. 2303/1/2017.

II. Ia act de retragerea cererilor de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene şi a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, formulate de aceeași recurentă condamnată. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 29 iunie 2022.

Termen 26.09.2022”, se arată în minuta deciziei.

Continuarea AICI

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*