Până Înalta Curte va tranșa scandalul aplicării deciziei CCR pe tema prescripției, oamenii lui SOV scapă de proces

Oamenii lui Sorin Ovidiu Vîntu – Ionuț Eftime, Gheorghe Șupeală și Zizi Anagnastopol – condamnați în primă instanță la pedepse cuprinse între 5 și 10 ani de pușcărie pentru evaziune fiscală, s-au ales cu procesul suspendat, miercuri, 29 iunie, în așteptarea deciziei Completului de dezlegare a unor chestiuni de drept de la Înalta Curte a sesizărilor pe tema prescripției.

Ionuț Eftime a primit pe fond 8 ani și 8 luni de pușcărie, Gheorghe Șupeală – 10 ani de închisoare, iar Zizi Anagnastopol – 5 ani de închisoare pentru evaziune fiscală și alte infracțiuni economice. Decizia a fost luată pe data de 31 martie 2021 de Tribunalul București, iar acum dosarul este pe rolul Curții de Apel București.

Magistrații de la CAB au decis în mai multe dosare sesizarea ICCJ pentru a dezlega chestiunea de drept privind aplicarea deciziei CCR pe tema întreruperii cursului prescripției.

Acesta e și cazul dosarului oamenilor lui SOV, acuzați și condamnați pe fond pentru evaziune fiscală. Judecătorul a suspendat cauza în așteptarea deciziei ICCJ din dosarul 1319/1/2022 pe rolul Completului pentru dezlegarea unor chestiuni de drept.

Numai că dosarul are termen abia pe 24 octombrie 2022, dată până la care timpul curge în favoarea inculpaților.

Este al doilea dosar în tot atâtea zile în care CAB a sesizat ICCJ pentru a vedea cum se „traduce” decizia CCR din 26 mai.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*