Elena Udrea află dacă scapă de două mega-procese. Dosarele „Hidroelectrica” și „Campania din 2009” intră sub semnul prescripției

Fosta șefă a ministerului Turismului, Elena Udrea, așteaptă marți, 14 martie, pronunțarea pe fond în Dosarul Hidroelectrica de pe rolul Curții de Apel București, iar joi, 16 martie, Înalta Curte va anunța decizia din apel în Dosarul campaniei din 2009. În ambele procese Elena Udrea a cerut instanței să aplice deciziile CCR privind prescripția faptelor.

Judecătoarea Corina Ciobanu de la Curtea de Apel București a amânat a treia oară pronunțarea în Dosarul Hidroelectrica pentru marți, 14 martie, proces în care Elena Udrea este judecată pe fond pentru trafic de influență și spălare de bani în legătură cu sumele pe care i le-a dat afaceristul Bogdan Buzăianu (3.800.000 de dolari, dar şi o creanţă de 900.000 de euro) prin intermediul lui Radu Budeanu.

Banii au fost dați de Buzăianu (fost patron al Energy Holding) pentru ca Elena Udrea să-l scape din „gura presei” controlate de PDL, care-l „toca” pentru contractele cu Hidroelectrica.

La proces, pe data de 7 decembrie 2021, Bogdan Buzăianu a explicat cu lux de amănunte cum a dat banii la sugestia omului de afaceri Radu Budeanu (patronul Gândul și Cancan), care în mod personal a ridicat 2,5 milioane de euro din seif și i-a dus „în Modrogan” – adică la adresa unde se afla sediul PDL.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*