Cum au reușit 3 moldoveni să cloneze paginile BCR, Raiffeisen și Libra pentru a lăsa oamenii fără bani în conturi

Trei bărbați din Republica Moldova au fost arestați după ce au creat pagini de internet similare cu cele ale băncilor BCR, Raiffeisen și Libra, pe care le-au promovat în mediul online pentru a obține datele de acces în conturile clienților de internet banking.

Bărbații ar fi reușit să transfere în mod fraudulos mai multe sume de bani, creând un prejudiciu de 583.000 de lei.

”La data de 12 martie 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Serviciul Investigații Criminale au pus în aplicare trei mandate de aducere, în județul Botoșani, emise pe numele a trei persoane, față de care sunt efecuate cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de fals informatic, fals privind identitatea, fals material în înscrisuri oficiale, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

În fapt, în perioada octombrie 2022 – prezent, trei bărbați ar fi creat pagini de internet similare cu cele ale unor instituții bancare, pe care le-ar fi promovat în mediul online, inducând în eroare clienți ai acestor bănci și obținând credențialele de acces în conturile lor de internet banking.

Din cercetări, s-a stabilit că bănuiții ar fi folosit datele pentru a accesa conturile de internet banking ale persoanelor vătămate și ar fi transferat în mod fraudulos mai multe sume de bani, creând un prejudiciu de 583.000 de lei.

În baza mandatelor de aducere, persoanele bănuite au fost conduse la audieri, iar în cursul acestei dimineți, față de acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*