Polițiștii-torționari se fac că nu înțeleg acuzațiile și vor să fie judecați de un tribunal militar

O parte din cei nouă polițiști-torționari de la Secția 16 din Capitală au contestat pe rolul Curții de Apel București decizia judecătorului de cameră preliminară de a valida legalitatea rechizitoriului prin care au fost deferiți justiției pentru infracțiunile de tortură și lipsire de libertate.

Este vorba despre polițiștii care în septembrie 2020 au fost atât de supărați că doi tineri au avut „tupeul” să le atragă atenția că nu poartă măști de protecție încât i-au încătușat, le-au pulverizat spray iritant în ochi, i-au dus cu mașinile la marginea Bucureștiului, unde i-au bătut pe un câmp și au urinat pe ei.

Tribunalul București a încheiat dezbaterile în cameră preliminară și a decis că poate începe faza judecății pe fond încă din data de 3 decembrie 2021, însă contestațiile formulate de polițiști au ajuns pe rolul Curții de Apel București abia în luna mai.

De atunci, un judecător s-a abținut, Cătălin Nicu n-a avut avocat, iar luni, 6 iunie, apărătorul lui Viorel Șeicaru a cerut termen pentru a depune niște înscrisuri, așa că procesul se va relua pe data de 20 iunie.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*