Dosarul în care era vizat afaceristul Costel Comana înainte să se sinucidă, pe lista prescripției. Cine a rămas să răspundă pentru „tunul” de la Regiotrans

Iorgu Ganea, partenerul afaceristului de la Regiotrans Costel Comana – cel care s-a s-a sinucis în 2015 în toaleta unui avion pe ruta Brazilia-Costa Rica – este „în cărți” pentru prescripție, la Tribunalul București, acolo unde încă se judecă pe fond în dosarul subvențiilor ilegale de 50 de milioane de euro acordate operatorului privat de transport călători pe calea ferată.

Iorgu Ganea este acuzat că, alături de Costel Comana, în perioada 7 ianuarie – 20 ianuarie 2015, i-ar fi determinat pe funcționarii de la Ministerul Transporturilor, în baza a 74 de cereri, să le acorde subvenții de 236.238.281 de lei (50 milioane de euro) firmelor pe care le administrau.

Cum Costel Comana s-a sinucis în perioada urmăririi penale, pe data de 25.02.2015, în dosar au rămas să răspundă Iorgu Ganea, Estrella Ștefănescu – funcționara care i-a ajutat pe afaceriști să obțină subvențiile în schimbul unor șpăgi meschine precum combustibil, un laptop, un telefon și abonament telefonic – precum și firmele Regiotrans SRL, Rail Force SRL, RC CF Trans SRL și Marub SRL.

La fel ca afaceristul Dan Condrea (fostul patron al HexiPharma) care s-a sinucis pe 22 mai 2016, în timpul urmăririi penale, apoi restul inculpaților au scăpat basma-curată prin prescripție în dosarul dezinfectanților diluați, tot așa ar fi putut scăpa și Costel Comana în dosarul subvențiilor ilegale ale Regiotrans.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*