Final de proces în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină. Cum l-a scăpat Curtea Constituțională pe Gabriel Oprea de toate problemele penale

Curtea de Apel București judecă miercuri, 31 mai, al patrulea termen și ultimul din dosarul în care fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, a fost trimis în judecată pentru omor din culpă în legătură cu moartea agentului de poliție Bogdan Gigină în 20 octombrie 2015, în timp ce îl însoțea pe demnitar, în coloană oficială, în drum spre casă. Principala acuzație din acest dosar, de abuz în serviciu, a „picat” în 2016, după o decizie a CCR. Hotărârea respectivă, din 2016, l-a ajutat pe Oprea și în Dosarul DIPI de la Instanța supremă, unde a fost achitat definitiv în luna mai.

Soluția de achitare a lui Gabriel Oprea pronunțată de Tribunalul București pe data de 6 martie a fost atacată la Curtea de Apel atât de către familia polițistului Bogdan Gigină, cât și de procurorii DNA.

De asemenea, a mai formulat apel și Petre Mazilu, patronul firmei care a săpat groapa în care a murit polițistul, considerat de instanța de fond ca fiind singurul vinovat în acest caz și condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare.

Prin aceeași hotărâre, Petre Mazilu și SC MPM General Impex SRL au fost obligați să le plătească celor trei membri ai familiei polițistului Bogdan Gigină câte 100.000 de euro cu titlu de daune morale.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*