Dosarul Hexi Pharma, „diluat” până la prescripție! Vinovații, gata să scape de acuzații

Mihai Leva – fost director de producție al Hexi Pharma, condamnat pe fond la 3 ani și 8 luni de pușcărie în dosarul dezinfectanților diluați – a cerut, marți, 23 septembrie, încetarea procesului penal ca urmare a intervenției prescripției. Cum faptele directoarei Flori Dinu sunt similare, este de așteptat ca aceasta să scape la rândul ei.

O decizie în apel în Dosarul Hexi Pharma, în care este vizată și Flori Dinu, mâna dreaptă a patronului Dan Condrea, care s-a sinucis în timpul anchetei, ar putea veni prea târziu pentru tragerea la răspundere penală a inculpaților. Dacă Dan Condrea ar fi avut răbare, timpul ar fi curs și în favoarea lui.

Prescripția faptelor în penal va avea un impact direct și asupra laturii civile a Dosarului Hexi Pharma, iar cele 340 de unităţi sanitare cărora compania le-a livrat dezinfectanți diluați vor rămâne cu pagubele, iar vinovații – cu banii.

Reamintim că Dosarul Hexi Pharma trebuia să fie soluționat definitiv la Curtea de Apel București încă din toamna anului 2020, însă completul de magistrați condus de judecătoarea Marilena Ciolcă a preferat să repună cauza pe rol, pe data de 12.11.2020.

Atunci dosarul s-a „împotmolit” în efectuarea a două expertize: una chimică și una contabilă, care au ținut în loc judecarea cauzei până la termenul de marți, când judecătoarea amintită a anunțat triumfător că ultima expertiză a fost finalizată.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*