Abuzul Jandarmeriei în cazul unui trotinetist! Amendă pentru accesul în curtea instituției

O amendă aplicată de Jandarmeria Cluj unui trotinetist care a intrat în curtea instituției, pentru a lua o trotinetă Bolt parcată acolo, a fost anulată în instanță, judecătorul arătând că cetățeanul a fost amendat pe nedrept. Sentința nu este definitivă.

Un clujean a obținut în instanță anularea unei amenzi de 500 de lei aplicate de Jandarmerie. Sancțiunea a fost aplicată în ianuarie 2022, pentru o faptă comisă în noiembrie 2021. Mai exact, bărbatul a fost amendat pentru că „a pătruns în incinta sediului Inspectoratului de Jandarmi fără a respecta normele legale de acces”.

Clujeanul a contestat sancțiunea în instanță arătând că a pătruns în incinta Inspectoratului de Jandarmi Judeţean pentru a lua o trotineta disponibilă potrivit aplicaţiei Bolt care se afla parcată în acea zona. Bărbatul a arătat că a fost luat la întrebări de un jandarm care, deși i s-a explicat situația, i-a cerut actul de identitate.

Bărbatul susține că a fost lăsat să aştepte câteva minute, după care i-a fost restituit actul de identitate fără a i se aduce la cunoştinţă că urmează să fie sancţionat, primind amenda ulterior, acasă.

Jandarmeria a cerut menținerea amenzii susținând că „aceasta asigură atât la aducerea la îndeplinire a componentei represive prin restricția financiară ce se resimte asupra patrimoniului persoanei sancționate contravențional, cât și componentei preventive și educative, în scopul formării unui spirit de responsabilitate, de prevenire a săvârșirii unor fapte ilicite prin observarea mai atentă a dispozițiilor legii și stabilirea propriei conduite în acord cu imperativele acesteia”.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*