Dosarul Belina: Sevil Shhaideh și succesorul lui Dragnea la șefia județului Teleorman așteaptă astăzi decizia definitivă a instanței

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh și fostul șef al Consiliului Județean (CJ) Teleorman, Adrian Ionuț Gâdea, află astăzi, 17 ianuarie 2023, decizia definitivă în Dosarul Belina, în care cei doi au fost achitați de Tribunalul București după ce au modificat geografia „din pix” în favoarea autorităților din Teleorman și SC Tel Drum SA, firmă controlată de Liviu Dragnea.

Achitarea lui Sevil Shhaideh – fost vicepremier al României pe vremea când PSD era condus de Liviu Dragnea – va fi analizată, în apel, de două judecătoare cu abordări diferite: una este spaima-infractorilor (jud. Claudia Jderu), iar alta este soție de politician condamnat pe fond (jud. Sabina Adomniței este căsătorită cu liberalul Cristian Adomniței).

În dosar este inculpat și fostul șef județului Teleorman, Adrian Gâdea, cel care i-a succedat lui Liviu Dragnea pe fotoliul de președinte al Consiliului Județean.

Prin trecerea Insulei Belina și a Brațului Pavel de la stat la CJ Teleorman ar fi fost cauzat statului român un prejudiciu de 3.237.800 de lei, reprezentând valoarea totală a celor două bunuri imobile ieşite din patrimoniul său.

În acest dosar, Sevil Shhaideh a fost trimisă în judecată pentru abuz în serviciu de DNA, pe data de 27 iunie 2018, fiind acuzată că a prezentat guvernului pentru aprobare un proiect de hotărâre de guvern (ce se va numi H.G. 943/2013), precum și nota de fundamentare pe care a semnat-o, în calitate de inițiator.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*