Abuzuri „la cafea” în sediul DNA. Lucian Onea, despre cum l-a „înfundat” familia Cosma în dosarul de represiune nedreaptă

Sebastian Ghiță a fugit din țară în 2016, după deschiderea la DNA Ploiești a anchetei din Dosarul „Mită în IT”, în care mogulul media a fost trimis în judecată recent, în octombrie 2022, a arătat fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea.

Procurorul, trimis în judecată de Secția Specială pentru represiune nedreaptă împotriva lui Ghiță, a fost audiat la Înalta Curte marți, 17 ianuarie, și a dat detalii cu privire la anchetele deschise împotriva familiei Cosma, dar și despre relația cu fostul magistrat Mircea Negulescu.

În mica sală de la mezaninul Înaltei Curți – atât de strâmtă că dacă faci stânga de la intrare te împiedici de biroul procurorului și ajungi pe masa completului de judecată, ceea ce nu poate fi niciodată un lucru bun – procurorii Onea și Negulescu au venit pentru procesul pe care sunt acuzați de represiune nedreaptă contra lui Sebastian Ghiță. Cei doi mai au un dosar similar, în care parte vătămată este Vlad Cosma, fiind achitați pe fond.

Înainte de începerea ședinței de judecată Lucian Onea și Mircea Negulescu au schimbat impresii, fiecare în felul lui caracteristic, asta pentru că primul e un tip reținut la vorbă, limitat în gesturi, îmbrăcat întotdeauna la costum și aranjat regulamentar, cum vedem în filme că ar fi agenții FBI, pe când al doilea e un fel de polițistul Columbo crescut în Ferentari.

„Lucian, pun și eu jacheta aici, să luăm purici unul de la altul!”, glumea Negulescu înainte de intrarea completului de judecată.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*