Laureată a premiului Nobel pentru Pace, declarată nevinovată într-un dosar de evaziune fiscală: „Un abuz de putere neruşinat”

Maria Ressa, laureată a premiului Nobel din Filipine, şi site-ul său de ştiri, Rappler, au fost achitaţi de o instanţă de acuzaţiile de evaziune fiscală, transmite The Guardian.

Fondatoarea publicaţiei de ştiri Rappler spune că acuzaţiile au fost motivate politic şi că aceasta a fost o victorie „pentru fiecare filipinez care a fost vreodată acuzat pe nedrept”.

Directorul executiv şi cofondator al Rappler a primit premiul Nobel pentru pace în 2021 pentru activitatea sa de „protejare a libertăţii de exprimare” şi a fost lăudată pentru că a expus abuzurile de putere şi autoritarismul în creştere sub conducerea preşedintelui filipinez de atunci, Rodrigo Duterte.

Publicaţia ei şi-a câştigat reputaţia pentru reportajele în profunzime şi pentru examinarea dură a războiului mortal al lui Duterte împotriva drogurilor.

„Această achitare nu este doar pentru Rappler, ci şi pentru fiecare filipinez care a fost vreodată acuzat pe nedrept”, a declarat Ressa după verdict, descriindu-l ca o victorie pentru justiţie şi adevăr.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*