Doctoratul lui Codruț Olaru, „reciclat” de sistemul judiciar. Cum l-a scăpat instanța de fond pe procuror

Procurorul Codruț Olaru ține cu dinții atât de teza de doctorat, cât și de scaunul de cadru didactic, după ce jurnalista Emilia Șercan a demonstrat că fostul șef al DIICOT a plagiat. Procesul a ajuns la Înalta Curte, după ce Olaru a câștigat la instanța ierarhic inferioară, dar nu pe probe, ci pe chichițe juridice din Codul administrativ. Adică Olaru n-a demonstrat că a scris dintr-o suflare teza de doctorat, ci arată, proverbial, că „hoțul neprins e negustor cinstit”.

Pe data de 29 octombrie 2021, Curtea de Apel București a constatat, în esență, că nu pot exista mai multe plângeri de plagiat pe numele lui Codruț Olaru și că, dacă mai apare una, celelalte trebuie clasate.

Așa că instanța de fond i-a dat dreptate procurorului și a respins capetele de cerere formulate de jurnalista Emilia Șercan și de Asociaţia Liga Studenţilor Din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Procesul a ajuns la Înalta Curte și a primit termen pe data de 21 septembrie.

Că procurorul Codruț Olaru a copiat la greu în lucrarea de doctorat ar fi trebuit să fie clar pentru toată lumea după ce pasajele din teza lui puse în oglindă cu lucrările de unde le-a luat relevă că respectivele rânduri sunt identice.

Continuarea AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*