Cum a luat Vanessa Youness 1,5 milioane de euro de la un lanț de farmacii, cu promisiunea că va interveni pe lângă Emil Boc și Cseke Attila

Milionara Vanessa Youness le-a făcut în 2010-2011 „lipeala” reprezentanților lanțului de farmacii Sensiblu cu premierul Emil Boc și cu ministrul Sănătății de atunci, Cseke Attila, în schimbul sumei de 1.449.950 de euro, pe care ulterior a „spălat-o” prin firme offshore. Procurorii DNA tot încearcă să obțină confiscarea sumei de bani, dar dosarul a fost trimis spre rejudecare.

Vanessa Youness fusese condamnată definitiv anul trecut, la 3 ani de pușcărie, apoi a scăpat prin prescripție, după ce a luat 1,5 milioane de euro de la afaceriștii Dinu Pescariu și Claudiu Florică pentru a pune o vorbă bună, tot pe lângă Emil Boc, în vederea prelungirii licențelor Microsoft. Pe parcursul procesului, milionara a încercat să acrediteze ideea că ea era doar vecină cu Emil Boc și că procurorii DNA s-au folosit de acest aspect pentru a ajunge la fostul premier.

Judecătorii au găsit-o vinovată cu o zi după ce Curtea Constituțională a dat „marea prescripție”, așa că Vanessa Youness a scăpat după ce a stat câteva luni în pușcărie.

Magistrații au scris în motivare că, indiferent dacă influența ei asupra fostului premier e reală sau nu, cer e că a luat bani grei de la afaceriștii din Dosarul Microsoft.

În schimb, traficul de influență al Vanessei Youness în favoarea Sensiblu este o acuzație de care milionara a scăpat încă din faza de urmărire penală, după ce procurorii au constatat că faptele s-au prescris.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*