DNA I Asistenta DSP Satu Mare, în arest pentru 30 de zile, în cazul vaccinărilor false

Noi rețineri în dosarul vaccinărilor fictive din vama Petea. Alte trei persoane au fost puse sub acuzare, spun procurorii DNA, printre ele și o asistentă de la Direcția de Sănătate Publică Satu Mare. Barta Patricia a ajuns în arestul Poliției Satu Mare pentru o perioadă de 30 de zile, care urmare a deciziei judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Satu Mare, la solicitarea procurorilor DNA.

Situația inculpatei Barta Patricia are și aspecte dramatice, având în vedere că acasă are un copil minor, în vârstă de doi ani. Raportat la gravitatea acuzațiilor și probelor furnizate de către procurorii DNA, judecătorii nu au fost influențați de situația în care se află minorul.

BARTA PATRICIA-DIANA este asistent medical în cadrul Direcției de Sănătate Satu Mare, angajată pe perioadă determinată. Aceasta era desemnată să se ocupe de triajul epidemiologic în Punctul de Trecere a Frontierei Petea, într-un birou aflat în imediata apropiere a centrului de vaccinare.

Procurorii DNA au acuzat-o de comiterea unor infracțiuni de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.

Decizia pe scurt a Tribunalului Satu Mare: ”(…) admite propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea, formulată în dosar nr.70/P/2021, şi în consecinţă dispune arestarea preventivă a inculpatei BARTA PATRICIA-DIANA, pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la luare de mită în formă continuată (…) complicitate la fals intelectual în formă continuată (…) complicitate la fals informatic în formă continuată (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 25.11.2021 până la data de 24.12.2021 inclusiv”.

Alături de Barta Patricia a mai primit arest preventiv pentru 30 de zile și sătmăreanul Balog Gabor, în timp ce Roxana Dinga a ajuns în arest la domiciliu.

În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care arată faptul că cei trei noi suspecți ar fi fost, de fapt, intermediari, între asistentele medicale și registratorii de la centrul de vaccinare.

“Cei trei suspecți figurează între persoanele care ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale și registratorii din centrul de vaccinare Petea implicați în eliberarea certificatelor false de vaccinare și cei interesați de obținerea acelor certificate false”, spun procurorii DNA.

Anchetatorii au explicat și cum erau transmiși banii către asistenți.

“Concret, cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau să obțină adeverințe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin, cerând și primind în schimb sume de bani (250 -300 euro).

Banii le erau transmiși asistenților medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicați în activitățile infracționale descrise în comunicatul anterior, iar o parte li se „întorceau” drept recompensă pentru „serviciile” prestate”, se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*