DIICOT a reținut mai mulți inculpați pentru trafic de droguri în formă continuată

La data de 15.03.2022, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a 4 inculpați cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc în formă continuată.

Măsura a fost dispusă după ce, la data de 15.03.2022, 3 dintre inculpați au fost prinși în flagrant, în județul Timiș, în timp ce comercializau cantitatea de 2 kilograme de canabis contra sumei de 32.000 lei, acțiune realizată împreună cu ofițerii de poliție din cadrul S.C.C.O. Arad.

Activitatea a fost continuată prin punerea în aplicare a șapte mandate de percheziție domiciliară în județele Arad și Timiș, fiind descoperite și ridicate în vederea indisponibilizării cantitățile de 168,32 grame canabis și 50 de grame de seminţe de canabis, un cântar electronic folosit în activitatea infracţională și suma de 1.300 lei.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 14.02. – 15.03.2022, cei 4 inculpați au comercializat cantitatea totală de aproximativ 2,307 kilograme de canabis, activitate desfășurată pe raza a două localități din județele Arad și Timiș.

În cursul zilei de 16.03.2022 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea preventivă a doi dintre inculpații cercetați în cauză pentru o perioadă de 30 zile. Față de ceilalți doi inculpați, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Arad au dispus luarea măsurii controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul S.C.C.O. Arad, B.C.C.O. Timișoara, I.P.J. Arad şi jandarmilor din cadrul I.J.J. Arad.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*