Pomeni electorale în favoarea PSD și audieri la Înalta Curte

Trei dintre martorii cărora fostul procuror Mircea Negulescu zis „Portocală” le-a atribuit identități protejate au fost audiați cu identitate reală la Înalta Curte, miercuri, 16 martie, și au declarat că își susțin și în prezent versiunile.

Deși din declarațiile lor rezultă că Negulescu a încălcat regulile de procedură penală cu privire la audierea martorilor, cei trei – Adrian Urzeală, Emanuel Preda și Dan Neculcea – au spus că au văzut cu ochii lor cum se pregăteau pomenile electorale ale Uniunii Social Liberale (USL, din care făcea parte PSD) înaintea campaniei electorale din 2012.

Pungi cu zahăr, ulei, cozonaci, tigăi, „prăjiturele” și „Noroc” la PET băgau în pungi oamenii lui Vlad Cosma în ajunul campaniei electorale pentru alegerile locale din județ, „pomeni” care ulterior ajungeau la primării de comune cum ar fi Chițorani sau Cornu. Zeci de persoane trebăluiau într-o hală pe care omul de afaceri Petrică Ușurelu (patronul SC Allianso Business Park) o deținea în județul Prahova.

Mircea Negulescu a fost trimis în judecată de procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) pentru modalitatea în care a „falsificat probele” în acest dosar, în care „Portocală” susținea că omul de afaceri Petrică Ușurelu a sponsorizat ilegal PSD în 2012 prin intermediul lui Vlad Cosma, fiul baronului PSD de Prahova, Mircea Cosma.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*