Deficitul de personal din sistemul judiciar românesc, pe lista îngrijorărilor din raportul privind statul de drept. REACȚIA ministrului Justiției

Comisia Europeană a publicat miercuri cea de-a patra ediţie a raportului anual privind statul de drept, în care analizează situaţia din fiecare stat membru, inclusiv din România. Deși sunt remarcate și punctate progresele din zona justiției din țara noastră, în raport se reține că deficitul tot mai mare de magistrați generează îngrijorări serioase, deoarece ar putea avea impact asupra calității și eficienței sistemului judiciar.

Mai mult, se precizează și faptul că „situația a devenit critică în unele instanțe și parchete ca urmare a unui număr ridicat de pensionări de anul trecut.” De asemenea, raportul notează că numărul de cauze pe rolul instanțelor rămâne unul ridicat.

Îngrijorarea privind deficitul tot mai mare de magistrați vine într-o perioadă în care în România există tensiuni majore în sistemul judiciar, dar și o creștere a numărului de pensionări. Instanțele din București și din mai multe județe, precum și unele parchete au protestat săptămânile trecute, magistrații fiind nemulțumiți de modificările aduse prin proiectul legii pensiilor speciale.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*