Audierea Ioanei Băsescu, eclipsată de Elena Udrea. Instanța supremă, distrasă cu extrădarea din Bulgaria a „blondei de la Cotroceni”, în timp ce faptele se prescriu

Ioana Băsescu – condamnată pe fond la 5 ani de pușcărie – nu poate fi audiată în Dosarul Campaniei din 2009 deoarece magistrații de la Înalta Curte s-au luat după cei de la Curtea de Apel București și s-au apucat să verifice condițiile în care autoritățile bulgare au extrădat-o pe Elena Udrea. Cum instanța supremă a apreciat că toată procedura va dura, procesul a fost amânat pe 15 decembrie, când cele două vor afla dacă scapă sau nu prin prescrierea faptelor.

Ioana Băsescu s-a prezentat joi, 8 septembrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă apelul ei împotriva pedepsei de 5 ani de închisoare pentru delapidare și spălare de bani sub forma instigării la care a fost condamnată de instanța ierarhic inferioară pe data de 2 martie 2021.

Tot atunci, Elena Udrea a primit o pedeapsă de 8 ani cu executare pentru luare de mită și spălare de bani. Pedepsele au fost pronunțate pe fondul dosarului finanțării campaniei prezeidențiale din 2009, în urma căreia Traian Băsescu a obținut al doilea mandat.

Ioana Băsescu a coborât dintr-un SUV, într-o rochie neagră, iar Elena Udrea a intrat prin videoconferință de la Penitenciarul de femei Târgșor, acolo unde execute 6 ani de închisoare în Dosarul Gala Bute.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*