De ce a suspendat instanța executarea pedepsei lui Bogdan Olteanu

Bogdan Olteanu trebuie pus în libertate, deoarece există premisele unei revizuiri a deciziei prin care a fost condamnat la 5 ani de pușcărie în dosarul de trafic de influență în favoarea lui Sorin Ovidiu Vîntu, arată Tribunalul București în hotărârea prin care a admis în principiu solicitarea depusă de fostul șef al Camerei Deputaților.

Avocatul acestuia a arătat că faptele clientului său datează din 2008 și erau deja prescrise la data pronunțării condamnării.

Bogdan Olteanu stă la pușcărie din 29 octombrie 2020, după ce a fost condamnat pentru că a primit 1 milion de euro de la SOV pentru a-l „unge” ca guvernator al Deltei Dunării pe Liviu Mihaiu. Amintim că scopul întregii „afaceri” era, pentru SOV, să își îndeplinească visul de a crea „benzinării plutitoare” pe Dunăre, un fel de barje din care ambarcațiunile ar fi putut alimenta din mers.

Urmare a deciziei CCR din data de 26 mai privind întreruperea prescripției, Bogdan Olteanu a cerut revizuirea. Ziare.com prezintă extrase din motivarea Tribunalului București prin care judecătorul fondului a admis în principiu solicitarea lui Bogdan Olteanu și a dispus suspendarea executării pedepsei. Dacă va câștiga și la Curtea de Apel, pe data de 8 august, Bogdan Olteanu va fi pus în libertate.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*