Angajat al Gărzii Forestiere din Ploiești și un pădurar din Satu Mare, reținuți de DNA Oradea pentru mită

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Oradea au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a unui consilier din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești și a unui pădurar din Satu Mare. Cel din urmă este acuzat că i-ar fi plătit angajatului Gărzii Forestiere cazarea la un hotel ca să îl ajute cu verificările dispuse de procurori într-o altă anchetă.

Potrivit unui comunicat al DNA Oradea, cei implicați în acest caz sunt Adrian Nicolae Mincu, consilier superior în cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, acuzat de luare de mită, și Claudiu Alexandru Călin Dindelegan, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Asociația “Salcâmul” Ciumești, din județul Satu Mare, cercetat pentru dare de mită.

Anchetatorii susțin că în perioada martie – aprilie 2022, pădurarul Dindelegan i-ar fi plătit lui Adrian Mincu servicii de cazare la o unitate hotelieră, în valoare de 2.250 lei.

”Foloasele respective ar fi fost primite de inculpatul Mincu Adrian Nicolae, în contextul efectuării unui control la Ocolul Silvic Asociația “Salcâmul” Ciumești, în legătură cu îndeplinirea unui act (verificările impuse în cadrul controlului) care intra în îndatoririle sale de serviciu. De menționat este faptul că activitatea de control a fost solicitată de o unitate de parchet, cu ocazia instrumentării unei cauze penale”, au explicat procurorii anticorupție orădeni.

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, iar azi vor fi prezentați Tribunalului Satu Mare cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*