De ce a scăpat de pușcărie ginecoloaga șpăgară. Medicul a încercat să-i influențeze pe martori

Medicul ginecolog Carmen Mihaela Robotin de la Spitalul „Sf.Pandelimon” din București va ajunge la Curtea de Apel pe data de 22 noiembrie, când va avea loc primul termen în apel în procesul de luare de mită.

Pe data de 18 august, judecătorii de la Tribunalul București au condamnat-o la 2 ani și 6 lui de închisoare cu suspendare, deoarece medicul a recunoscut faptele în timpul procesului.

„În analizarea gradului de pericol social al faptelor comise, nu trebuie omisă nici amploarea pe care acest fenomen (luarea de mită în exercitarea profesiei de medic) a luat-o în ultima perioadă (chiar în contextul unei creșteri substanțiale a salariilor, mai ales a medicilor), care reprezintă un adevărat flagel al societăţii româneşti contemporane şi totodată o cauză importantă a situaţiei economice actuale, astfel încât pedepsele care vor fi aplicate inculpatului trebuie să reflecte necesitatea de descurajare a unor astfel de acţiuni în viitor, adică să asigure atât prevenţia generală, cât şi prevenţia specială. Astfel, fenomenul corupției este considerat a fi una dintre cele mai grave amenințări cu privire la instituțiile statului de drept, democrație, drepturile omului, echitatea și justiția socială, cu efecte negative asupra activității autorităților și instituțiilor publice și asupra funcționării economiei de piață. Corupția se constituie într-un obstacol al dezvoltării economice a statului și compromite stabilitatea instituțiilor democratice și fundamentul moral al societății”, notează judecătorul de la Tribunalul București în motivarea deciziei de condamnare.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*