CNAIR, bun de plată! Trebuie să plătească pentru întârzierile la finalizarea unui mare proiect

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a fost obligată de instanță să plătească aproximativ 6 milioane de euro despăgubiri către constructorul italian al podului de la Brăila, realizat în proporție de 80%, întârzierile fiind reținute în sarcina autorităților.

Curtea de Apel București a hotărât ca CNAIR să achite pierderile și profitul nerealizat de constructorul podului de la Brăila, firma italiană WeBuild.

Magistrații au întors verdictul primei instanțe și au decis ca CNAIR să plătească daune de aproape 6 milioane de euro, scrie Adevarul.ro.

„Schimbă în tot sentinţa civilă atacată. Admite cererea de chemare în judecată. Constată că reclamanta este îndreptăţită să beneficieze de o extensie a perioadei de execuţie de 193 de zile. Obligă pârâta (n.r. CNAIR) la plata către reclamantă a sumei de 28.808.369,4 lei, reprezentând valoarea pierderilor şi a profitului nerealizat”, a stabilit instanța de judecată pe 15 noiembrie.

Și cheltuielile de judecată pe care CNAIR trebuie să le plătească firmei italiene sunt substanțiale, fiind vorba de 576.167,4 de lei, ce reprezintă taxa judiciară de timbru.

CONTINUAREA AICI

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*